Sivut

perjantai 27. syyskuuta 2013

Matkavinkkejä Keniaan

Minulta pyydettiin matkavinkkejä Keniaan. Mie en ehkä paras mahdollinen niitä antamaan ole, koska omat matkani ovat keskittyneet lähinnä Green parkiin päin, mutta tässä nyt kuitenkin se mitä omalla kokemuksellani sain raavittua kasaan! 
Kalliotamaani Masia Marassa, hotellimme pihassa
Ja heti alkuun sanon, että iso osa näistä on vain yhden kerran kokemuksella kirjoitettuja juttuja sekä mun omia mielipiteitä, en ota vastuuta jos asiat ovat muuttuneet tai muistan jonkun väärin..
Dream Inn -talomme
Luonnonpuistoihin varmasti jokainen Afrikan matkaaja tahtoo, ja niitä löytyy yllin kyllin Keniasta. Uskoisin, että monet ovat edes joskus kuulleet Masai Marasta, ja sitä on pakko tässäkin kehua. Siellä olen käynyt vain kerran, mutta se paikka ei pettänyt. Leopardi jäi "Big fivestä" (leijona, leopardi, norsu, sarvikuono, puhveli) uupumaan, mutta muita neljää näki sitäkin enemmän. Ainut paikka missä mulla on käynyt niin hyvä tuuri, että olen nähnyt useampia leijonia, mm. 3 urosta, samaan aikaan! Näiden lisäksi näkyi paljon muitakin eläimiä ja lintuja, mm. Topi-antilooppeja, joita ei tietääkseni ole muualla Keniassa kuin Marassa. Tuon matkan ajan majoituimme Mara Serena -lodgessa, mikä osoittautui aivan ihanaksi paikaksi. Ruoka oli erittäin hyvää ja huoneet mukavat, tosin hintakin oli sitten sen mukainen. 
Virtahepoja Masai Marassa
Eniten reissuja luonnonpuistoista olen tehnyt Nakuruun. Se on lähimpänä "mökkiämme" ja teemme sinne usein päiväreissuja eväiden kanssa. Eläimiä näkee yleensä mukavasti, ei ehkä niin runsaasti kuin Masai Marassa, mutta myös Nakurussa ollaan nähty leijonia, kirahveja, antilooppeja jne.
Leijona Masai Marassa
Ensimmäisellä Kenian matkallani ajettiin Green parkista Mombasaan, ja matkalla pysähdyimme kahdessa luonnonpuistossa, Amboselissa ja Tsavo westissä. Amboselissa yövyimme Ol Tukai lodgessa. Tykkäsin paikasta kyllä :). Tsavossa yövyimme Ziwani Campissa, eli majoitus teltoissa. Ei kuitenkaan missään partiolaisten kyhäelmissä, vaan näissä on siis ihan lattiat ja normaalit vessat, mutta seinät ovat niinkuin telttaa. Vaikka seinät eivät ehkä maailman vahvimmille vaikuttaisikaan, niin sisällä ollessa ei kyllä tarvitse säikkyä järvestä teltoille öisin tallustelevia hippoja ;D. Näitä kahta luonnonpuistoa voisin siis suositella vaikka esimerkiksi juuri keskemmältä-rannikolle matkan varrelle :).
Lintuja Nakurujärvellä
Mount Kenya national park -luonnonpuistosta mulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta tuttavamme ovat siellä useammankin kerran käyneet, eli jos sinne päin Keniaa sattuu niin tuo luonnonpuisto saattaisi olla käymisen arvoinen :).

Rannalle halajavan kannattaa suunnata Mombasaan tai Malindiin. Itselläni on kokemusta vain Mombasasta, mutta tuttuni ovat pitäneet myös Malindista, eikä niillä loppujen lopuksi taida paljoa eroa olla, molemmissa pääsee uimaan Intian valtamereen, tai vaikka katselemaan mereneläviä lasipohjaveneellä. Kalastusmahdollisuuskin taitaa löytyä siitä kiinnostuneille. Ainakin niissä hotelleissa, joissa tuttujani on ollut, on ollut mahdollisuus pelata vesipalloa, mutta jos se ei innosta, niin aina on myös mahdollisuus vain nauttia päiväntasaajan läheisyydestä hiekkarannalla maaten.
Huono idea ei ole myöskään viettää aikaa Nairobin, pääkaupungin, vilskeessä. Siellä on mahdollisuus mm. käydä tutustumassa norsujen orpokotiin sekä Karen Blixenin (Minun Afrikkani) kotitaloon. Mikäli Nairobissa haluaa olla yön yli, on päälentokentän läheltä, Mombasa roadilta löytyvä Panari hotel hyvä (tosin hintava) vaihtoehto. Sieltä löytyy myös loistavia ruokapaikkoja, kuten libanonilainen, josta saa todella hyvää kasvispainoitteista ruokaa, ja brasilialainen liharavintola, jossa tarjoilijat tarjoavat suoraan vartaasta pöytään mm. krokotiilin lihaa. Myös hyvää sushia on Nairobissa tarjolla, ja sitä löytää esimerkiksi Furusatosta.
Leijonauros Masai Marassa
Ostoksiakin pääsee tekemään, suurista ostoskeskuksista löytää niin perinteisiä Afrikkalaisia koruja kuin nykymuodin mukaisia vaatekauppojakin. Kivoja paikkoja ovat mm. Village market (tällä hetkellä Itä-Afrikan suurin, jossa mm. markkinat joka perjantai), West gate, Sarit Centre ja Junction.
Flamingoja Nakurujärvellä
Keniassa liikkumista helpottaa paikallinen kuski, joka tietää tavat ja paikat. Meidän vakiokuskimme tulee Towichka expeditions'ilta. Mikäli olette kuskia vailla, heihin voi ottaa yhteyttä englanniksi tämän sähköpostin kautta: towichkaexpendition@gmail.com.
Ja yleisesti: muistakaa tinkiä, aurinkorasvaa ei ehkäpä päiväntasaajan tuntumassa kannata unohtaa, ja maalaisjärkeä kannattaa käyttää mm. ruokaa ostaessa, jos myyjä hätistelee kärpäsiä pois auringossa majailevan kanasalaatin luota, voi olla pieni mahdollisuus, että salaatin syöjälle tulee syvällinen suhde vessanpönttöön. Tai jos seuraavana on tiedossa safariajelu, niin sitten voi tulla ikävä sitä.
Safarejakin kannattaa miettiä monipuolisesti, yöllisellä game drivellä näkee ehkä hieman heikosti, mutta silloin on ehkä parhaat mahdollisuudet nähdä saalistavia eläimiä. Ja jos on joku tukikohta jossain, niin kannattaa ottaa selvää, millaisia päiväretkiksi sopivia kohteita läheisyydestä löytyy!

34 kommenttia:

  1. Kuvatekstit ei ois ollu pahitteeks :p

    VastaaPoista
  2. Ihana esittely, matkakuume senkuin kasvaa! :) Ovatko nuo kuvat mistä/kenen ottamia? Ootko käynyt muissa maissa useampaan kertaan eli oisko sinulla vastaavia matkavinkkejä jostain muusta maasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidit! :) Kuvat ovat siskoni ja äitini ottamia. Ja Kenia on ainut paikka missä oon käynyt useammin niin muista paikoista en kyllä osaa kertoa näin kattavasti :(

      Poista
  3. Onko laisinkaan kokemusta Nairobin luonnonpuistosta? Tai löytyykö aluetta, missä olisi sademetsää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla ei oo siitä mitään kokemusta :/ en nyt mene vannomaan, mutta tietääkseni Pohjois-Keniasta löytyy sademetsää?

      Poista
    2. meinaaks joskus käydä siel? kun kai kuitenki lennätte nairobii ja nairobist pois

      Poista
    3. Ei oo nyt ainakaan vielä suunnitelmissa, Nairobihan on siis etelässä Naivashasta katsottuna, kyllä siitä nyt pieni reissu tulisi jos sinne samalla koittaisi..

      Poista
  4. miten uskallat suositella westgatea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjotin tän postauksen itse asiassa jo ennen sitä juttua, mietin kyllä vielä ennen julkaisemista että otanko sen pois tästä. Mutta jätin sen, koska oma mielipiteeni on, että tuskimpa sinne nyt uudestaan ollaan iskemässä. Jos joku on sitä mieltä, ettei sinne uskalla mennä niin sitten ei mene. Kaikki tässä postauksessa on kuitenkin mun omia mielipiteitä, itse tykkään varsinkin juuri tuosta ostoskeskuksesta sen kauppojen tähden, menen sinne mielelläni edelleen.

      Poista
    2. Hyvä kuulla, että et pelkää! Lähdemme perheen kanssa joulukuussa Keniaan ja aikomuksena on yöpyä muutama yö Nairobissa shoppaillen. Tiedätkö lainkaan westgaten avaamisaikataulua?

      Poista
    3. Mulla ei ole tietoa, paikka ilmeisesti aika raunioina kun vielä n. 30 henkilöä kateissa. Tällä mun seuraavalla matkalla jää siis se paikka käymättä. Mutta toivottavasti olisi auki kun menette sinne, mielestäni siellä on (tai ainakin oli) parhaat kaupat (mm. Conversen liike, kiva (mutta melko kallis) kenkäkauppa, hajuvesiliike ja cupcakes paikka), mikäli vaan uskallatte sinne mennä! Mutta nauttikaa matkastanne, mullakin jää yleensä shoppailut tosi vähäisiksi, Keniassa on niin paljon muutakin kuin se :)

      Poista
    4. Yrittävät n kuukauden päästä avata ainakin osittain.

      Poista
  5. hei ootko nyt päättäny mitä teet blogis suhteen? toivon ainaki et jatkat. olis ihan mielettömän upeet lukee postauksii sieltä reissusta ihan ajallaan :) ja vanhojentansseihin liittyvii postauksii ois kanssa kiva lukee. niin ja joskus joku muistaakseni oli toivonutkin muistaakseni täs blogis jotain laukun sisältö postaust, niin just semmosest lentokässärist se ois kiinnostava lukee! tulee aina itellekki ihan matkafiilis kun lukee semmosii. kirjotat vaikka lennon aikana, kuvaat ennen lähtöö? niinku monettekee

    mut siis niin jatka bloggaust! :)

    VastaaPoista
  6. Mielettömiä kuvia!

    VastaaPoista
  7. Oi ei tuo kalliotamaani!!! Miten en oo ikinä kuullutkaan tuollaisesta suloisuudesta?

    VastaaPoista
  8. ois kohteliasta vastata kommentteihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En panosta nyt blogiin ollenkaan, joten en myöskään vahtaa kommentteja jatkuvasti, sori.

      Poista
  9. oon samaa mieltä kommentteihin vastaamisest. mut kiva postaus, näyttää ihan mielettömän hienolle paikalle! aika käsittämätöntä, että tollanen luonto-ohjelmista tuttu miljöö on oikeasti olemassa! millon menet tuonne seuraavan kerran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on mielettömän hieno, just nyt olen täällä :)

      Poista
  10. Hei! Keniaan lähtiessä on melko vaikeaa löytää matkavinkkejä yksittäisiltä ihmisiltä, jotka ovat siellä oikeasti käyneet. Tämäkin postaus löytyi googlettamalla, mutta aika pitkälle sai selata. Olethan laittanut tähän tarpeeksi monipuolisesti tunnisteita? Tämäkin postaus kun oikeasti on hyödyksi matkaajille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kyllä lisätä tunnisteita vielä, niin olisi helpompi löytää :). Kiva kuulla!

      Poista
  11. meinaatko postata edes sieltä reissusta? milloin lähdet sinne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olen täällä ollut jo n.5 päivää, ekaa kertaa edes joten kuten toimivan netin äärellä. Jos huomenna ehdin/netti toimii niin teen postauksen, muuten tulee reilun viikon kuluttua Suomesta käsin vasta.

      Poista
  12. Millon meetkään seuraavan kerran? Kai postaat sitten reissusta tai reissun jälkeen jotain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri nyt olen Masai Marassa, postaan jos huomenna ehdin (netin toimivuus ei oo taattua täälläkään, vaikka ensimmäinen paikka on missä toimii suht hyvin..) tai viimeistään ensi viikon loppuna Suomessa :)

      Poista
  13. Hoi! Mitä päiväsafareita suosittelisit Nairobista käsin? Entä, kun tukikohtana on Kisumu? Kiitän vastauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en osaa suositella kummastakaan käsin oikein mitään, Nairobista käsin käydään yleensä vain kaupoilla ja Kisumussa en ole koskaan käynyt :/

      Poista
  14. Onpa upeita kuvia!!

    VastaaPoista
  15. Upea ja mielenkiintoinen postaus, mutta kysymykseni ei sivua sitä laisinkaan. Sen sijaan tahtoisin esittää kainon toiveen, että jos jatkat, niin teethän jotain joulufiilistelypostauksia?

    Nanna

    VastaaPoista
  16. voisitko tehä pelkästä masai marasta kuvineen postauksen?

    VastaaPoista
  17. Kun postaat reissusta, niin tee aina oma postaus parista päivästä? Tulis enemmän luettavaa :) ja höpöttele kaikkea epäolennaistakin sekaan!

    VastaaPoista
  18. Tässä Nasun äiti. Katselin blogia ekan kerran. Vaikuttaa erittäin hyvältä. Olen itse ollut täällä Keniassa jotain 15 kertaa. Nytkin siis. Ihmeellisiä, valloittavia asioita on paljon. Valoisuus- kaikki värit näyttävät kirkkaammilta ja valohoitoa saa huomaamattaan. Valokuvattavaa riittää, maisema muuttaa ilmettään koko päivän. Koko Kenia ja meidän Naivasha kaupungin seutu on lintubongarin unelma. Saatat nähdä puolessa tunnissa 50 eri lintulajia. Ruoka on hyvää, hedelmät taivaallisia, kasvikset vielä parempia kuin Suomessa- siis esim kasvissyöjän paratiisi. On hämmästyttävää, että Avara Luonto- ohjelma on 'oikeasti' olemassa- kaikkine eläimineen ja tuoksuineen. Meidänkin pihalla oli eilen päivällä! seeproja ja impaloita. Kenialaiset ihmiset ovat ystävällisiä, hymyileviä ja auttavaisia.

    VastaaPoista
  19. heipat! millon saadaan niitä lupaamiasi matkajuttuja? :)

    VastaaPoista