Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Viides kerta, still lovin'

Lokakuussa kävin siis Keniassa, viidettä kertaa. Alun perin matkan piti olla ihan vain oleskelua, joitain päiväretkiä lähimpiin luonnonpuistoihin, auringonottoa ja koulujuttujen tekemistä, sekä myös pieni tauko tallilla olosta.
Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat jo heti perille päästyämme, istuimme paikallisen ostoskeskuksen kahvilassa kuskimme kanssa, ja kysyin, että olisiko mahdollista nähdä norsuja. Norsujen orpokoti on minulla vielä käymättä, ja mietittiin sitä vaihtoehtoa vähän aikaa, mutta todettiin, että aika, jolloin norsuja pääsisi siellä näkemään, oli huono meille. Vieraamme, jotka saapuivat paria päivää myöhemmin, olivat menossa Masai Maraan, ja kuskimme ehdotti, että hän voisi kyllä vielä kysellä, jos hotellissa ja lennolla olisi tilaa, ja niin mekin päädyimme varaamaan kahden yön reissun sinne. Mutta Marasta tulee yksinään postaus vielä, joten ei siitä sen enempää.
Matkalla Nyahururuun (vesiputoukselle)
Meidän oli tarkoitus käydä Nakurussa, mutta siellä oli kuulemma sen verran vettä, ettei flamingoja ainakaan näkyisi, joten päädyimme käymään päiväsafarilla/piknikillä Crater Lakella. Siellä näimme flamingoja (melko ylhäältä, mutta kuitenkin (: ), seeproja, antilooppeja, lintuja yms, sekä aivan ihania kirahveja, ensimmäistä kertaa näin ehkä vain noin viikon ikäisen!
Talomme sijaitsee vajaan sata kilometriä päiväntasaajan eteläpuolella, ja nyt päätimme lähteä käymään ihan siinä päiväntasaajalla. Nimen omaan siellä ei ollut muuta nähtävää kuin kyltti, joka kertoi, että oltiin ylittämässä päiväntasaajaa, sekä maksua vastaan sai demostraation coriolis-ilmiöstä. Jatkoimme kuitenkin vielä matkaa eteenpäin kohti Nyahururua, katsomaan Thompson Fallsseja. Paikka oli kaunis ja ihan siisti, mutta kaupustelijat olivat oikeasti ärsyttäviä, ja paikalla olevien eläinten kohtelu ei oikein miellyttänyt; pienikokoinen ja laiha, ehkä parivuotiaan näköinen hevonen (tai iso poni) joutui kantamaan selässään isokokoisiakin aikuisia, kameli sai melko kovan oloisia iskuja kepistä, ja kameleontit, jotka sylissä sai (maksua vastaan toki) ottaa kuvia, tippuivat välillä miten sattuu selälleen.. Mutta putous ja ajomatkalla nähdyt maisemat olivat erittäin kauniita.
Ok tein koulujuttuja; luin tuntematonta sotilasta kunnes se tippu tonne altaaseen...
Green Parkissa (talollamme) ollessa tein koulujuttuja otin aurinkoa, uin, luin, yritin kouluttaa koiriamme (haettiin kaksi uutta vahtikoiraa <3), koitin estää lampaita syömästä kukkia (ja tunkemasta sisälle taloon :D), kokeilin jopa pitkästä aikaa golfia, enkä tällä hetkellä vihaa sitä, sekä kävin kerran kahden tunnin maastolenkillä katsomassa eläimiä. Hevosikävä iski, ja se on myös ihan mahtava tapa nähdä eläimiä melko läheltä!!
Hunter! Ja parhautta kun ketään ei kiinnostanu miltä variksenpelätiltä näytin <3 Mutta pakko myöntää että tykkään mun käsivarsien viivoista, koirilla meni hetki oppia olemaan hyppimättä..
Lähtöiltanani käytiin syömässä sushia Furusatossa, Nairobissa, ja oli muuten hyvää, suosittelen!

4 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva blogi! Haluisitko käydä kurkkaamassa mun blogia :)
    http://anniangelikan.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Vau! Etkä näytä lainkaan variksenpelättimeltä :) toi allas on siistiiu!

    VastaaPoista
  3. Huisin siistii varmaan lukee vaan tollai uimapatjalla koulujuttui, kelpais varmaa itse kulleki! :DD hah! ja hei jos jatkat bloggausta, niin pikkuruinen toive :) tee vähän siistimpiä ja symmetrisempiä kollaaseja jooko :)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiinnosta kyselen, että millonhan seuraavat luvatut postaukset julkaiset?

    VastaaPoista